Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ηλεκτρονικού Καταστήματος LADY LINGERIE

 

  1. Εισαγωγή:

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ladylingerie.gr θεωρεί ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, υπό οιαδήποτε ιδιότητα επικοινωνείτε ή συνεργάζεσθε μαζί μας, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ως πελάτες, προμηθευτές, εργαζόμενοι, ιδιώτες ή συνεργαζόμενοι τρίτοι. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το ισχύον νομικό πλαίσιο. Το «ladylingerie.gr» σας ενημερώνει ότι, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών του σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία (N. 4624/2019), τον Κανονισμό (EE) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») και την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου, όπως ισχύει.

  1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας:

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε απευθείας με την Υπεύθυνη Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων, Kα Σοφιανού Θεοδοσία του Αντωνίου, τηλ. 215-5050277, e-mail: info@ladylingerie.gr.

  1. Δεδομένα που συλλέγουμε:

Τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, είναι τα απολύτως αναγκαία, απαραίτητα και κατάλληλα για την επίτευξη των επιδιωκόμενων σκοπών μας, συνοψίζονται περιληπτικά στα εξής:

– στοιχεία ταυτότητας (λ.χ. ονοματεπώνυμο, όνομα εταιρείας, κλπ),

– δεδομένα τρίτων, όπως για παράδειγμα των ατόμων στα οποία επιλέγετε να αποσταλούν τα προϊόντα με χρέωσή σας (λ.χ. ονοματεπώνυμο κλπ.),

– στοιχεία επικοινωνίας (λ.χ. χώρα/περιοχή, ταχυδρομική διεύθυνση, πόλη/περιφέρεια, αριθμός τηλεφώνου, e-mail κοκ) για την μεταξύ μας επικοινωνία και κυριότερα για την αποστολή σε εσάς των παραγγελθέντων προϊόντων σας,

– πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, όπως αριθμός τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου θα γίνεται η εξόφληση των παραγγελθέντων προϊόντων, paypal,  κ.ά.,

– στοιχεία του οικονομικά υπόχρεου της δαπάνης,

– δεδομένα σχετικά με αιτήματα που έχετε υποβάλλει για την άσκηση δικαιωμάτων ή παραπόνων σας,

– δεδομένα σχετικά με συνημμένα βιογραφικά που υποβάλλετε μαζί με την αίτηση για εργασία στην επιχείρησή μας.

Οι ανωτέρω κατηγορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφερόμενες, οπότε εν γένει συμπεριλαμβάνονται και όποια άλλα δεδομένα τυχόν δεν περιγράφονται ανωτέρω, πλην, όμως, τυγχάνουν [ή θα τύχουν στην μελλοντική συναλλακτική πρακτική] όλως αναγκαία και απαραίτητα για την διεκπεραίωση των μεταξύ μας συναλλαγών.

  1. Τρόπος Συλλογής Προσωπικών Δεδομένων

Η συλλογή των προσωπικών δεδομένων διενεργείται τόσο με φυσικά όσο και με ηλεκτρονικά μέσα ανά περίπτωση, όπως είναι ενδεικτικά:

– όταν μας καλείτε τηλεφωνικά και μας τα γνωστοποιείτε,

– όταν πραγματοποιείτε ηλεκτρονικά μία παραγγελία, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία για την ολοκλήρωσή της,

– όταν υποβάλλετε αίτηση για να εργασθείτε στην εταιρεία μας.

  1. Διαβίβαση δεδομένων σε εταιρείες courier

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και οι υπάλληλοί της για την εκτέλεση – παράδοση της παραγγελίας του χρήστη, διαβιβάζει υποχρεωτικά σε τρίτο πρόσωπο τα απαιτούμενα προσωπικά δεδομένα του χρήστη για την εκτέλεση της αποστολής της παραγγελίας.

Τα δεδομένα αυτά που διαβιβάζονται συνήθως σε τρίτο πρόσωπο (μεταφορέα αδειοδοτημένο από την ΕΕΤΤ) είναι το όνομα, επώνυμο, διεύθυνση (Πόλη – Περιοχή, αριθμός / οδός) και τηλέφωνο επικοινωνίας του χρήστη παραλήπτη), αποκλειστικά για το σκοπό της εκτέλεσης της μεταφοράς και παράδοσης της παραγγελίας.

Καθώς το ηλεκτρονικό μας κατάστημα συνεργάζεται με εξωτερικούς τρίτους παρόχους υπηρεσιών (ταχυ)μεταφορών, η διαβίβαση αυτή των ως άνω δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της παραγγελίας και δεν μπορεί να εξαιρεθεί, αν ο χρήστης επιθυμεί να λάβει στον χώρο του τα προϊόντα που έχει παραγγείλει και αγοράσει.

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα σε εφαρμογή της γενικής πολιτικής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών του ηλεκτρονικού του καταστήματος έχει ήδη γνωστοποιήσει στο site τα στοιχεία των τρίτων παρόχων μεταφορών (επωνυμία συνεργαζόμενων επιχειρήσεων).

  1. Παραγγελίες Υπέρ Τρίτων – Δώρα

Στην περίπτωση που ο παραλήπτης είναι διαφορετικό πρόσωπο από το χρήστη ή από την οντότητα τιμολόγησης (αν είναι φυσικό πρόσωπο), ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα στο ladylingerie.gr ότι έχει τη ρητή συναίνεση και συγκατάθεση του τρίτου αυτού φυσικού προσώπου, για την υποβολή και καταχώρηση των απαραίτητων προσωπικών δεδομένων που θα επιτρέψουν την εκτέλεση της παραγγελίας, ειδικά την τιμολόγηση υπέρ τρίτου, ή/και την παράδοση της παραγγελίας στο ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση αυτού (με καταχώρηση και τηλεφώνου επικοινωνίας).

Στην ατυχή περίπτωση που το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ladylingerie.gr εναχθεί με οποιονδήποτε τρόπο για την επεξεργασία δεδομένων τρίτων προσώπων στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδικασίας, ο χρήστης που υπεύθυνα δήλωσε δια την αποδοχή των παρόντων όρων, ότι υφίσταντο η συναίνεση ή συγκατάθεση του υποκειμένου (τρίτου), επέχει θέση δικονομικού εγγυητή έναντι του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και θα κληθεί να αναλάβει κάθε ζημία που θα υποστεί το ηλεκτρονικό μας κατάστημα εξαιτίας μίας τέτοιας μη εξουσιοδοτημένης χρήσης των προσωπικών δεδομένων του τρίτου, πλέον εύλογων αμοιβών νομικών συμβούλων, μη αποκλειόμενης και κάθε άλλης αξίωσης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος κατά του χρήστη, ακόμα και αποζημίωσης περί ηθικής βλάβης.

  1. Σκοπός επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε ονοματεπώνυμο, email, κινητό/σταθερό τηλέφωνο, στοιχεία επικοινωνίας κλπ., τα επεξεργαζόμαστε μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το κάνουμε.  Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

(α) η συγκατάθεση που μας παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα η υποβολή παραπόνων,

(β) η παροχή των υπηρεσιών πώλησης που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε από εμάς,

(γ) η αποστολή/παράδοση σε εσάς των παραγγελθέντων προϊόντων σας,

(δ) η – κατόπιν προηγούμενης ταυτοποίησης – μεταξύ μας επικοινωνία και η διαχείριση των αιτημάτων σας, είτε σχετίζονται με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, είτε με την ποιότητα της εξυπηρέτησής σας,

  1. Νόμιμη βάση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Το «ladylingerie.gr» επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με διαφάνεια και πάντοτε ενεργώντας σύμφωνα με τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας, του περιορισμού του σκοπού και του συγκεκριμένου χρόνου διατήρησης των δεδομένων και της ελαχιστοποίησης των δεδομένων.

Η νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων ανά περίπτωση μπορεί να είναι:

(α) η συγκατάθεσή σας,

(β) η αναγκαιότητα επεξεργασίας των δεδομένων σας στο πλαίσιο εκτέλεσης συμβατικής μας υποχρέωσης ή κατά το προσυμβατικό στάδιο (διαδικασία ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας),

(γ) η αναγκαιότητα επεξεργασίας των δεδομένων σας στο πλαίσιο διασφάλισης έννομων συμφερόντων μας,

(δ) η αναγκαιότητα επεξεργασίας των δεδομένων σας στο πλαίσιο συμμόρφωσης με νομική μας υποχρέωση,

(ε) η αναγκαιότητα  επεξεργασίας για την εκτέλεση των υποχρεώσεων και την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων μας ή δικών σας στον τομέα του εργατικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας ή για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον,

(στ) η αναγκαιότητα επεξεργασίας των δεδομένων σας για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη δικαιωμάτων και νομικών αξιώσεων σε υποθέσεις που αφορούν εν γένει την σύμβαση πώλησης,

  1. Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης Προσωπικών Δεδομένων

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Στις περιπτώσεις όπου επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με βάση την συγκατάθεσή σας, τότε τα δεδομένα αυτά τηρούνται μέχρι την ανάκληση της. Αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας και στα ανωτέρω γνωστοποιηθέντα στοιχεία επικοινωνίας.

  1. Τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα – Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με την ιδιότητα του πωλητή έχει στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα που εισάγει ο χρήστης για να ολοκληρώσει την παραγγελία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας – αποστολής προϊόντων – διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας – τηλέφωνα) και καθίσταται ως εκ τούτου Yπεύθυνος Eπεξεργασίας με την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – ΓΚΠΔ) ομού και στον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/680, αλλά και βάσει του εγχώριου νόμου υπ’ αριθμ. 4624/2019.

Κάθε χρήση ή επεξεργασία των δεδομένων αυτών και όλων των δεδομένων που αφορούν στους αγοραστές και το ηλεκτρονικό τους ίχνος στο κατάστημα, στην οποία προβαίνει ο πωλητής, γίνεται αποκλειστικά σύμφωνα με όσα ορίζει ο ΓΚΠΔ.

Ο Χρήστης – Υποκείμενο δεδομένων που τυγχάνουν επεξεργασίας από εμάς σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερθέντα, μπορεί – οποτεδήποτε – να ασκήσει τα δικαιώματα που προβλέπονται στους ανωτέρω Κανονισμούς και νόμους και ειδικότερα:
α) το δικαίωμα στην ενημέρωση και την πρόσβαση στα δεδομένα του που επεξεργάζεται το ηλεκτρονικό μας κατάστημα – πωλητής,

β) το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων,
γ) το δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής μέρους ή του συνόλου των προσωπικών του δεδομένων, και
δ) το δικαίωμα αντίταξης, δηλαδή, να προβάλλει αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων.

Σημειωτέον ότι η άσκηση κάποιων από τα ανωτέρω δικαιώματα δύναται να μην επιτρέψει την σύναψη ή την ολοκλήρωση της εκτέλεσης της σύμβασης με το κατάστημά μας. Τα ως άνω δεδομένα το κατάστημα θα επεξεργάζεται κυρίως μέχρι να ολοκληρωθεί η εκτέλεση της σύμβασης και περαιτέρω θα διατηρούνται κάποιες βασικές πληροφορίες που αποδεικνύουν τη νομιμότητα της επεξεργασίας εκ μέρους του πωλητή.

Ελάχιστες πληροφορίες-δεδομένα ταυτοποίησης για την εκτέλεση μίας παραγγελίας θα ζητούνται πάντα από το λογισμικό του Καταστήματος, αποκλειστικά και μόνον για το σκοπό αυτό.

Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων του και εν γένει της προβολής αντιρρήσεων στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του Χρήστη σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ, ο τελευταίος μπορεί να επικοινωνήσει με το Κατάστημα και τα εξουσιοδοτημένα προς τούτο πρόσωπα [ιδίως με την Υπεύθυνο Επεξεργασίας], τις εργάσιμες μέρες από Δευτέρα ως και Παρασκευή και ώρες 11:00 με 14:00 στο τηλέφωνο 215-50502787, ή να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση info@ladylingerie.gr. με θέμα «Προβολή Αντιρρήσεων Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων – ΓΚΠΔ». Αν παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθεί να θεωρεί ότι πραγματοποιήθηκε μη σύννομη χρήση των δεδομένων του έχει δικαίωμα προσφυγής στην αρμόδια Αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα www.dpa.gr).

Το κατάστημα θα προβαίνει σε διαρκή ενημέρωση του Χρήστη για την άσκηση των δικαιωμάτων του ως Yποκειμένου των δεδομένων.

Τα ανωτέρω δικαιώματα και η άσκησή τους τελούν υπό περιορισμούς στο βαθμό που έρχονται σε σύγκρουση είτε κατ’ αρχήν είτε ένεκα του τρόπου άσκησής τους από το Χρήστη με την κείμενη νομοθεσία και άλλες εφαρμοζόμενες διατάξεις (π.χ. διατήρηση δεδομένων συναλλαγών Χρήστη για λόγους φορολογικής – οικονομικής διαφάνειας της Πωλήτριας, διατήρηση για απόδειξη της συγκατάθεσης κ.α).

Ο Χρήστης – Υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να υποβάλλει ερωτήματα, παράπονα, ακόμη και αναφορά – καταγγελία σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων από το Κατάστημα, στην εποπτική εθνική Αρχή, ήτοι στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

Η επιχείρηση συμμορφούμενη με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 2016/679 (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – ΓΚΠΔ) και 2016/680, ομού και στις διατάξεις του υπ’ αριθμ. 4624/2019, θα προβαίνει στις δέουσες επικαιροποιήσεις της πολιτικής αυτής με σκοπό τη βέλτιστη προσαρμογή στο νέο κανονιστικό πλαίσιο και τις τροποποιήσεις ή ερμηνευτικές εγκυκλίους.

  1. Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Το «ladylingerie.gr» εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο δημόσια εκτεθειμένος τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε αυτό στον οποιονδήποτε χρήστη, δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς και για τις οποίες παραβιάσεις δεν υπέχουμε νομική ευθύνη.

  1. Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Το «ladylingerie.gr» μπορεί να  αναθεωρεί μονομερώς και περιοδικά την παρούσα Πολιτική, ώστε αυτή να εναρμονίζεται με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σας παροτρύνουμε να ανατρέχετε κατά περιόδους στην παρούσα Πολιτική προκειμένου να ενημερώνεστε για τον  τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.